Главна » Доклади и обяви » „ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ” в РАЙОНЕН СЪД БЕРКОВИЦА - 22 АПРИЛ 2019 г.
Адрес: Гр. Берковица пл. "Йордан Радичков" № 2
Търсене в сайта
Последни актуализации„ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ” в РАЙОНЕН СЪД БЕРКОВИЦА - 22 АПРИЛ 2019 г.

                На 22.04.2019 г. за поредна година се проведе „Ден на отворените врати“ в Районен съд град Берковица. Инициативата е на Висш съдебен съвет във връзка с реализиране на годишната програма за дейността му и с цел спомагане повишаването на правната култура на гражданите и постигане на по – добра информираност за работата на съдебната система. Обществеността в град Берковица беше информирана за мероприятието чрез публикация в интернет страницата на съда, също така бяха поканени ученици от средните училища в града.

                Районен съд Берковица бе посетен от групи ученици от училищата в Берковица – Лесотехническа професионална гимназия и Гимназия „Д-р Иван Панов“.

„ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ” в РАЙОНЕН СЪД БЕРКОВИЦА - 22 АПРИЛ 2019 г.


„ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ” в РАЙОНЕН СЪД БЕРКОВИЦА - 22 АПРИЛ 2019 г.

„ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ” в РАЙОНЕН СЪД БЕРКОВИЦА - 22 АПРИЛ 2019 г.

„ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ” в РАЙОНЕН СЪД БЕРКОВИЦА - 22 АПРИЛ 2019 г.


                Председателят на съда –  Юлита Георгиева и прокурор Виктор Давидов запознаха присъстващите ученици с обстоятелствата, при които се дела, както и с основните етапи на работа по тях. Изтъкнати бяха и опасностите, от които трябва да се пазят младежите в периода на своето израстване. Изострено беше вниманието на учениците върху на пръв поглед безобидни техни действия, които могат да доведат до  сериозни последствия. С всяка група ученици с голяма доза забавление беше и симулиран съдебен процес, като гостите влязоха в ролята на съдия, прокурор, адвокат, съдебни заседатели, свидетели.     В края на срещата председателят на Районен съд Берковица г-жа Юлита Георгиева изказа благодарност на ръководствата, учителите и учениците от Гимназия „Д-р Иван Панов“ и Лесотехническа професионална гимназия, за дейното им участие в проведената Образователна програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. На учениците бяха раздадени удостоверения за участието им в образователната програма. Административния ръководител на съда подари на всички ученици екземпляр от Конституцията на Република България.

Версия за печат