П Р И С Ъ Д А

ГР.БЕРКОВИЦА, 12.10.2012г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

 

РАЙОНЕН СЪД гр.Берковица………………….наказателна колегия в публично заседание на 12 октомври.....…………………………………... през две хиляди и дванадесета година…………………………..в състав:

 

                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДЕСИСЛАВА ЦВЕТКОВА

 

 

при секретаря К.А.…………………………….и в присъствието на прокурора ……………...………………като разгледа докладваното от съдията Цветкова……………………..……………....НЧХД 193 по описа за 2012г……………………………………и след тайно съвещание съдът 

 

 

П Р И С Ъ Д И :

 

 

ПРИЗНАВА подсъдимият Б.А. САВЧЕВ – роден на ***г***, живущ ***, българин, български гражданин, женен, осъждан, с начално образование, безработен, с ЕГН ********** за НЕВИНЕН в това на 07.01.2012г. около 22.30 часа в град В., кв.”И.”, ул.”Ч.” в съучастие, като съизвършител с подсъдимия А.Р.А. *** да е причинил на Г.С.Г. *** чрез нанасянето на множество удари с лопата, както с ръце и крака лека телесна повреда, изразяваща се в разкъсно - контузна рана в лявата слепоочна област, кръвонасядане и охлузване в областта над лявата лопатка към раменната става, довела до причиняване на временно разстройство на здравето, неопасно за живота, поради което и на основание чл.304 от НК го ОПРАВДАВА по обвинението за извършено престъпление по чл.130 ал.1 във връзка с чл.20 ал.2 от НК.

 

 

ПРИЗНАВА подсъдимият А.Р.А. – роден на ***г***, българин, български гражданин, неженен, осъждан, с начално образование, безработен, с ЕГН ********** за НЕВИНЕН в това на 07.01.2012г. около 22.30 часа в град В., кв.”И.”, ул.”Ч.” в съучастие, като съизвършител с подсъдимия Б.А. *** да е причинил на Г.С.Г. *** чрез нанасянето на множество удари с лопата, както с ръце и крака лека телесна повреда, изразяваща се в разкъсно - контузна рана в лявата слепоочна област, кръвонасядане и охлузване в областта над лявата лопатка към раменната става, довела до причиняване на временно разстройство на здравето, неопасно за живота, поради което и на основание чл.304 от НК го ОПРАВДАВА по обвинението за извършено престъпление по чл.130 ал.1 във връзка с чл.20 ал.2 от НК.

 

ОТХВЪРЛЯ гражданският иск от Г.С.Г. със снета по-горе самоличност и ЕГН, със съгласието на майка си С.Г.Д. ***, с ЕГН ********** против подсъдимия Б.А. САВЧЕВ и А.Р.А. със снети по-горе самоличности и ЕГН за сумата от 2 000.00 лева представляваща обезщетение за причинени неимуществени вреди, като НЕОСНОВАТЕЛЕН.

         

          ПРИСЪДАТА може да се обжалва пред ОС -Монтана в 15 дневен срок от днес.

 

 

 

                                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ: