П Р И С Ъ Д А

ГР.БЕРКОВИЦА, 29.11.2012г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

 

РАЙОНЕН СЪД гр.Берковица………………….наказателна колегия в публично заседание на 29 ноември.....…………………………………... през две хиляди и дванадесета година…………………………..в състав:

 

                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЮЛИТА Г.

 

при секретаря Т.Й.…………………………….и в присъствието на прокурора ……………...………………като разгледа докладваното от съдията Г.……………………..……………....НЧХД 430 по описа за 2012г……………………………………и след тайно съвещание съдът 

 

П Р И С Ъ Д И :

 

      ПРИЗНАВА подсъдимия  Н.П.И.-роден на ***год. в с.Черкаски, живущ ***, българин, български гражданин, женен, неосъждан, със средно образование, работи, с ЕГН **********  за НЕВИНОВЕН в това на 16.08.2012г. около 21.00 часа в град Берковица,  ул.”Александровска” №44 да е причинил на Л.Б.П. *** и ЕГН ********** чрез нанасянето на побой  лека телесна повреда, изразяваща се в  охлузване в средна трета на лявата половина на долната челюст,две охлузвания по 3/1см по хода на лява ключица-медиална и средна трета, две насинявания 2/2см в средна и горна трета на лява предмишница,болки в областта на главата,гръдния кош и гърба, довела до причиняване на временно разстройство на здравето, неопасно за живота, поради което и на основание чл.304 от НК го ОПРАВДАВА по обвинението за извършено престъпление по чл.130 ал.1  от НК.

ПРИЗНАВА подсъдимия  Н.П.И.-роден на ***год. в с.Черкаски, живущ ***, българин, български гражданин, женен, неосъждан, със средно образование, работи, с ЕГН **********  за НЕВИНОВЕН в това на 16.08.2012г. около 21.00 часа в град Берковица,  ул.”Александровска” №44 да е причинил на Л.Б.П. *** и ЕГН ********** чрез нанасянето на побой  лека телесна повреда, изразяваща се в  охлузване в средна трета на лявата половина на долната челюст,две охлузвания по 3/1см по хода на лява ключица-медиална и средна трета, две насинявания 2/2см в средна и горна трета на лява предмишница,болки в областта на главата,гръдния кош и гърба, довела до причиняване на болка и страдание без разстройство на здравето, поради което и на основание чл.304 от НК го ОПРАВДАВА по обвинението за извършено престъпление по чл.130 ал.2  от НК.

 

ПРИЗНАВА подсъдимия  Н.П.И.-роден на ***год. в с.Черкаски, живущ ***, българин, български гражданин, женен, неосъждан, със средно образование, работи, с ЕГН **********  за НЕВИНОВЕН в това на 16.08.2012г. около 21.00 часа в град Берковица,  ул.”Александровска” №44 да се заканил на Л.Б.П. *** и ЕГН ********** с престъпление против нейната личност или имот или против личността или имота на нейните ближни и това заканване е възбудило основателен страх за осъществяването му,поради което и на основание чл.304 от НПК го ОПРАВДАВА по повдигнатото му обвинение за извършено престъпление по чл.144 ал.1 от НК.

 

ОТХВЪРЛЯ гражданският иск предявен  от Л.Б.П. *** и ЕГН **********  против подсъдимия Н.П.И. със снета по-горе самоличност и ЕГН за сумата от 5 000.00 лева представляваща обезщетение за причинени неимуществени вреди в резултат на извършено престъпление по чл.130 ал. 1 и чл.130 ,ал. 2 от НК , като НЕОСНОВАТЕЛЕН и НЕДОКАЗАН.

        

          ПРИСЪДАТА може да се обжалва пред ОС -Монтана в 15 дневен срок от днес.

 

                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ  :